2016. január 30., szombat

Titokzatos fantom-lány után nyomoznak most már hivatásos kutatók is, miután 20 antik képen is feltűnik


Titokzatos fantom-lány után nyomoznak már most hivatásos kutatók is, miután mai modern fotófeldolgozó módszerekkel tűnt csak fel, hogy Krasznojarszk környékén több, mint 100 évvel ezelőtt készült, műemlékeket megörökítő fényképeken (legalább 20 képen és 4 negatívon is) feltűnik egy titokzatos lány, aki mindig ugyanabban a ruhában és pózban látható...

"Csak modern eszközök teszik jól láthatóvá a lányt. Amikor a régi képekre ránézünk, alig vesszük észre őt. Inkább kicsinek tűnik. Amikor nagy felbontású szkennelést hajtottunk végre és ráközelítettünk, akkor vettük észre, hogy mindig ugyanabban a ruhában, fejviseletben és testtartásban van rajta" - mondja Ilya Kuklinsky, a múzeum vezető kutatója.

'"Az is fura, hogy még senkinek nem tűnt föl, pedig a képeket nagyon széles körben használták eddig is illusztrációként."


Forrás: RT News

2 megjegyzés:

 1. A mai világban ezt a hírt még saját magamnak sem hinném el.Köszönet a Photoshop feltalálóinak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha csak ezen a 6 képen összehasonlítod a lánykát (már ahol viszonlag részletesen látható) észreveszed, hogy vannak eltérések: mimikája, kéztartása, lábtartása, esernyő elhelyezkedése, alsó szoknya kilátszó részének hossza...
   Biztos, hogy mindenáron Phoshoppot kell emlegetni? Mi van ha csak szimplán a fotós lánya volt és akár poénból, akár hiúságból, stb. odatette a lányát a kamera elé?

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...