2016. február 9., kedd

Az orosz támogatásnak köszönhetően minden fronton visszaszorítják az ISIS-t az egyesült szír erők
Heves összecsapások zajlottak Aleppo, Szíria második legnagyobb városa környékén, melynek a végén az egyesült szír erők számos stratégiai fontosságú magaslatot és kisebb települést visszafoglaltak a dzsihadistáktól és már szinte teljesen körülzárták a várost.

A szír és az orosz légierő folyamatosan támadta a dzsihadisták állásait, sok terroristát megölve, harcjárműveket és fegyverraktárakat megsemmisítve.

Rengeteg dzsihadista esett el Deir ez-Zor város térségében is ahol szintén bombáztak az orosz és szír légierő gépei majd a szír hadsereg lendült támadásba. Mostanra Szíria harmadik legnagyobb városának egy részét sikerült a kormánycsapatoknak az ellenőrzésük alá vonni.

Az egyesült szír erők Homs tartományban is támadást indítottak több kisebb település ellen ahol szintén sikereket értek el visszafoglalva a településeket az ISIS-ISIL szalafista dzsihadistáktól.


Sajnos a heves harcok egyik legszomorúbb következménye az, hogy a még életben lévő civil lakosság újra kénytelen menekülni a térségből, mely újabb százezreket késztethet menekülttáborokba, majd onnan útnak indulásra / indításra Európa felé ! 

Minden nyugati felforgatás és ISIS-terroristák ellenére Szíria még mindig létezik

Eközben egyre nagyobb gondban van a NATO, hiszen minden nyugati erőfeszítés és háborús készülődés ellenére Szíria még mindig képes megvédeni saját magát.... 

Igaz az is jelen esetben, hogy ez már valószínűleg Oroszország segítségül hívása nélkül nehezen ment volna, mivel az USA által felfegyverzett al-Nusra Front és al-Kaidához köthető csoportok is hűségesküt téve az Iszlám Államnak igen nagy pusztítást végeztek és emberek millióit kényszerítették menekülésre, míg százezreket gyilkoltak meg - elsősorban siítákat, keresztényeket, jazidiket és mindenkit, aki nem volt hajlandó magát a szunnita-vahabita szaúd-arábiai ihletésű terrorbrigádnak alárendelni....


Hiába készül Törökország, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emiratusok, Katar és a NATO-hadsereg bevonulni Szíriába, egyelőre az Assad kormány tartja magát és minden eddiginél jelentősebb előrelépést produkált a nyugat által csak "mérsékelt szíriai ellenzéknek" nevezett- a valóságban azonban kőkemény Iszlám Állam terroristáknak tekinthető iszlamistákkal szemben ! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...