2016. április 23., szombat

Ulfkotte Magyarországon a menekültiparról: Figyelni kellene a magyar intelmekre nem pedig támadni őket!


 Amíg Angela Merkel, és az Európa kapuit nyitva tartó politikusok folyamatosan veszítenek a népszerűségükből, addig az európai emberek egyetértenek Orbán Viktor politikájával, és látják, hogy a magyar modell, a határok lezárása működik – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Udo Ulfkotte, a nemzetközi bestsellerré vált Megvásárolt újságírók című könyv szerzője, a Frankfurter Allgemeine Zeitung korábbi újságírója. A most új könyvvel, A menekültipar című művel jelentkező író portálunknak nyomatékosította: Európa vezetőinek inkább felfigyelnie kellene Orbán Viktorra és a menekültpolitikájára, semmint kritizálni és ostorozni a magyar kormányfőt. Ulfkotte hangsúlyozta, Orbán Viktornak ellenszélben kell dolgoznia az unióban, mert például a német sajtó is azon dolgozik, hogy rossz színben tüntesse fel a magyar kormányfőt. Az újságíró elárulta, a menekültek nem maguktól jönnek Európába, hanem feltüzelik őket, mert a gyógyszercégek, a biztosítók, valamint egyes politikusok és pártok komoly pénzeket kaszálnak a migránsokon. Ulfkotte kérdésünkre úgy vélekedett Soros Györgyről, hogy a milliárdos spekuláns az egyike azoknak, akiknek érdekében áll meggyengítenie Európát.

- Találkozott már Edward Snowdennel?
Miért kérdezi?

- Csak azért, mert rajongói szerint ön a német Snowden, aki szent tehenekről tálal ki.
Megtisztelő, ha ezt gondolják az olvasóim, de én csak egy újságíró vagyok.

- Egy éve járt utoljára Magyarországon, akkor az azóta bestsellerré vált Megvásárolt újságírók című könyvét mutatta be a magyar olvasóknak, most pedig A menekültipar című művét hozta magával. Emlékszik arra, hogy már egy évvel ezelőtt is beszélt a migrációról?

Emlékszem, mint ahogy arra is, hogy egy éve még megmosolyogtak az emberek, ha szóba hoztam a migrációs krízist és az Európára leselkedő veszélyeket. Mára pedig a mindennapjaink részévé vált a bevándorlás, és már senki sem mosolyog. A politikusok és az újságírók többsége hiába állítja, ami most történik az nem a véletlen műve. Az Európába érkező migránsokat felbátorítják, hogy elinduljanak, és hogy Európa felé induljanak.

- Az embercsempészekre gondol?

Egyáltalán nem. Persze az embercsempészeknek is hatalmas üzlet a népvándorlás, de európai emberek, komplett ágazatok, politikusok és politikai pártok is óriási összegeket keresnek a menekülteken, akikről ráadásul ők is, és a német, svájci, osztrák sajtó is azt hazudja, hogy háború sújtotta országokból érkeznek. Ez nem igaz. Persze vannak valódi háborús menekültek, akiken segítenie kell Európának, de sok migráns csak azt hazudja magáról, hogy ő iraki, szír, vagy afgán, pedig nem is ezekből az országokból származik.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

- A menekülteken nyerészkedő érdekkörök, politikusok hallatán újra elmondhatják a kritikusai, hogy ön csak összeesküvés elméleteket gyárt.

Azért mert tabutémákról merek beszélni és írni? Elárulok magának valamit és rögtön megérti, miért nem kell ahhoz embercsempésznek lenni, hogy valakik remekül keressenek a menekülteken. Tény, hogy a menedékkérők gyakran olyan országokból érkeznek, ahol például a hepatitis C fertőzés még igen elterjedt. Itt jön a képbe az európai és az amerikai gyógyszeripar, amely óriási üzletet látnak a menekültekben. Nekik bomba üzlet, hogy Európában kezelhetik őket, miután egyetlen migráns egy napi kezelése egy iPhone árába kerül, és gyorsan hozzáteszem, mert ez is tény, a gyógyszeripar nem egy napig, hanem hónapokon keresztül kezeli őket a német adófizetők pénzéből.Az ágazat gyorsan ki is kalkulálta, hogy miután csak tavaly egymillió menekült érkezett az unióba, így az ő és az utánuk érkező családtagjaik kezelésén 13 milliárd eurónyi profitot fognak termelni. Nem bevételt, nyereséget. Ezt az összeget a német egészségpénztár fizeti majd ki a gyógyszercégeknek. A menekülteken kaszáló másik ilyen ágazat a biztosítási szektor. A migránsok ugyanis nem rendelkeznek biztosításokkal, miközben a német államtól gyakran kerékpárokat kapnak, hogy könnyebben tudjanak közlekedni. Persze ha biciklivel balesetet okoznak, akkor nincs aki fizessen, ezért most a német kormány pontosan azt tervezi, amit a biztosítótársaságok akarnak, hogy az adófizetők pénzén kössenek kötelező felelősségbiztosítást a menekülteknek.

- Az imént menekülteken kaszáló politikusokról és politikai pártokról is beszélt. Ha kérhetem, evezzünk is át a veszélyesebb vizekre. Meg tud nevezni olyan német pártot, vagy politikust, aki tömi a zsebét, és érdekében áll, hogy Európába jöjjenek a migránsok?

Persze. A német szociáldemokrata pártnak (SPD) például elemi érdeke, hogy Németország legyen a menekültek célállama. Az SPD titkolja, de a párt üzemelteti a német AWO-t, vagyis az Arbeiterwohlfahrt-ot. (Az AWO Magyarországon rosszul cseng, de Németországban a dolgozói jólét rövidítése – a szerk.) Az AWO több menekülttábort is fenntart Németországban, ahol ugyancsak német adófizetői pénzekből bizonyos tevékenységeket látnak el, így például a menekültek élelmezését, ruházását, vagy a takarítást is ők intézik. Az AWO-nak van is egy 15 nyelvre lefordított reklámfilmje, amelyben arra tanítják a migránsokat, hogy a német szociális ellátásokból hogyan tudják a legtöbbet kihozni.


- Brüsszel és Angela Merkel szerint a menekültek fogják megoldani Európa népesedési és gazdasági problémáit. Nem véletlen, hogy az unió még mindig nem hajlandó pontot tenni a migrációs krízis végére, sőt Európa számos vezetője a magyar modellt és Orbán Viktor menekültpolitikáját üti, ahelyett, hogy a megoldáson dolgoznának. Az unión belül fölénybe kerülhet a magyar miniszterelnök politikája?

Fölöttébb érdekes, hogy a politikusok és az újságírók miért akarják Nyugat-Európában gonosznak beállítani a magyar kormányt, amiért lezárta a határt, miközben az emberek teljesen másként vélekednek a kérdésről. Az ugyanakkor kevés, hogy az európai emberek egyetértenek Orbán Viktor politikájával, és látják, hogy a magyar modell működik. A nyugat-európai politikusok nem a választóik érdekében, akaratának megfelelően politizálnak, morális, keresztényi kérdésként állítják be például a menekültek befogadását, pedig nem kellene. Szép koncepció, hogy engedjünk be mindenkit, de az így gondolkodó politikusok nem tudják, hogy olyan népcsoportokat ültetnek egymás mellé, akik egymást sem szeretik. A Közel-Keleten és Afrikában, ahonnan a menekültek jönnek 678 különböző konfliktus létezik, és a nyugat-európai politikusok csodálkoznak, ha ezek után Németországban egymásnak esnek a menekültek. Visszatérve Orbán Viktorra.
A magyar kormányfő bebizonyította, hogy a határ lezárása egy működőképes alternatíva, amelyre inkább felfigyelni kellene, semmint kritizálni. Az unió nyomást gyakorol Orbán Viktorra, amelyben a média is segíti. Friss példa, hogy a héten, amikor Orbán Viktor otthonában látogatta meg Helmut Kohl volt német kancellárt, akkor a német sajtó ezt úgy tálalta, hogy tiszteletben tartják, hogy Kohl fogadja Orbánt, de nem értik, nem értenek egyet a találkozóval. Csakhogy ezzel a sajtóorgánumok súlyosan megsértették Orbánt, mert a magyar kormányfő mégsem egy bűnöző, hanem egy demokratikusan megválasztott miniszterelnök. A német sajtó is azon dolgozik, hogy rossz színben tüntesse fel Orbán Viktort.
Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

- Angela Merkel belebukhat a willkommenskulturba? 

Az biztos, hogy Merkel, és az Európa kapuit nyitva tartó politikusok folyamatosan veszítenek a népszerűségükből. A felszín alatt ugyanis forranak az indulatok, és a menekültek miatt már sokaknál betelt a pohár. Németországban például rengetegen egyetértenek Orbán Viktorral, és a politikájával.


- Mi a véleménye arról, hogy Soros György szerint évente félmillió menekültet kellene befogadnia az uniónak?
Soros György az egyike azoknak, akiknek érdekében áll meggyengítenie Európát. A kiprovokált menekülthullámokat geostratégiai játszmák is gazdagítják. Az Amerikai Egyesült Államoknak és a milliárdos Sorosnak is érdeke, hogy a menekültek elárasszák az uniót. Miattuk ugyanis gazdasági szempontból gyengébbé válik az Európai Unió, mert óriási pénzeket emészt fel a menekültek fogadása, ellátása. Amerikának mindenképp érdeke, hogy Európa sokat költsön a migránsokra és ne erősödjön gazdaságilag, így az euró ne legyen stabil a dollárral szemben.


Forrás és Fotók: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...