2016. május 4., szerda

Az Európai Bizottság támogatja 80 millió török vízummentes beutazását az Európai Unió államaiba


Az Európai Bizottság támogatja Törökország számára a vízumkötelezettség eltörlését és a törökök szabad beutazását az Európai Unió Schengen-övezethez tartozó 26 országába.

A megállapodás értelmében a törökök beléphetnek az Európai Unió országaiba 90 napra turistaként, 180 napra üzleti célból.
Az még nem tisztázott vajon a törökök vízum nélkül vállalhatnak-e majd munkát is szabadon az Unió országaiban....

A megállapodás-tervezetet már csak az Európa Parlamentnek és a kormányoknak kell jóváhagyniuk.....

Az is egy külön kérdés vajon milyen hatással lesz egy közel 80 milliós népességgel és muzulmán kultúrával rendelkező lakosság (kurd-török háborúval együtt) szabad beengedése az Európai Unió tagállamaiba.....


Törökország sarokba szorította az Európai Uniót és mára szembekerült minden szomszédjávalmondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádióban. 

Törökország azzal fenyeget, hogy vagy megkapják a vízummentességet június 30-áig, vagy felrúgják a menekültválság közös kezeléséről kötött megállapodást.

A vízummentesség sok kedvezőtlen következménnyel járna Nógrádi György szerint. Például áramlani fognak Európába a törökök és az ott élő kurdok, másrészt rengeteg migráns török útlevéllel fog átjönni Európába és lehetetlen lesz visszaküldeni őket.
„Olyan biztonsági dilemmákba megy bele Európa a rövidtávú vélt céljaiért, amit utána már rendkívül nehéz lesz korrigálni”

Cikk: RT News

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...